TOPlist
lednové čísloúnorové číslobřeznové číslo


Jsi 1286955. návštěvník.
Tento den 422.
Svátek
Dnes má svátek
Marek.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:6/2012
Rubrika:Téma
Autor:Redakce
Název:Domy otevřené mladým lidem
Článek:Diecézní centra života mládeže ti umožňují zajet do příjemného prostředí, odpočinout si v krásné přírodě, pobýt s kamarády a poznat nové lidi. Protože je život v domě inspirován slovy evangelia, pobyt tě povzbudí jistě i duchovně. V těchto domech na tebe čeká kněz se svým týmem, který tvoří chlapci a děvčata, kteří se rozhodli rok či více svého času prožít v intenzivním společenství a ve službě svým vrstevníkům. V domech tohoto typu se pochopitelně konají i nejrůznější zajímavé akce, které tě mohou zaujmout.

DCŽM Vesmír
„OTEVŘENÉ DVEŘE!“
Po dobu téměř celých prázdnin jste všichni na Vesmíru vítáni! Dáte-li vědět předem, kdy dorazíte, a případně kolik vás bude, budeme rádi. Zveme vás ke společné přípravě programu – hry, sport, témátka, možnost popovídání, drobná pomoc při zabezpečení chodu domu, … chvíle ztišení, sdílení, modlitby, … debaty, filmy! Tedy, „Otevřené dveře!“

Kromě toho na týdny 30. 7.–4. 8. a 20. 8.–25. 8. „OTEVŘENÉ DVEŘE I RODINÁM“.

Již tradiční prázdninovou „vesmírnou lahůdkou“ budou 2 tematické týdny:
22.–28. 7. osvědčený Taneční týden,
26. 8.–1. 9. rovněž osvědčený Sportovní týden.

A POZOR, POZOR: ve dnech 14. 8. až 19. 8. 2012 se zúčastníme 5. celostátního setkání mládeže ve Žďáru nad Sázavou. Pojeďte taky! Bude to velmi pravděpodobně nezapomenutelný zážitek. Od 11. do 19. 8. jsou tedy DVEŘE VESMÍRU ZAVŘENY!

Bližší informace: www.vesmir.signaly.cz
Kontakt: DCŽM Vesmír, Jedlová 266, 517 91 Deštné v Orlických horách,
e-mail: dczm.vesmir@atlas.cz, tel: 494 663 140

Těšíme se na vás! P. Tomáš a vesmírný tým
-------------------------------------------------
ADCŽM Přístav
Naše centrum pro mládež Přístav, leží v nádherných Hostýnských horách. Mladí, kteří sem jezdí, zažívají tu skvělá společenství, modlitby a sport. Vznikají tu velká přátelství s ostatními a prohlubuje se tu přátelství s Bohem. Přijeď i Ty! Těší se tvůj Přístavní tým :-).
(Bližší info, kontakty i přihlášky najdeš na: www.ado.cz/mladez, tel: 587405244, pristav@centrum.cz )

Mozoule 29. 6. – 5. 7. 2012 (od 15-ti let)
Skvělá možnost pomoci našemu Přístavu. Brigádní akce pro ty, kteří chtějí přispět svou prací k tomu, že tu ostatní mohou zažívat velké věci. Mozoule jsou akce, při kterých se společná práce doplňuje s hrami, modlitbou a upovídanými večery s ostatními prací znavenými borci :-).

Bombastik 8.–14. 7. 2012
Celý Přístav bude na nohou! Týdenní tábor pro všechny mezi 13 a 16 lety. Chceš prázdniny prožít aktivně? Poznat lidi tvého ražení? Mladé, kteří se rádi smějí, blbnou, prožít nezapomenutelné zážitky?

Bombastik pro mě opravdu mooc znamená a dává mi sílu ve víře i v normálním životě. Magda(účastnice)

Arrivederči prázdniny 23.–26. 8. 2012 (od 15 let)
Jsi ztěch, kdo mají rádi hory, čaj z ešusu a večery u ohně? Z těch kdo mají rádi, když mají vše na zádech a přátele kolem sebe? Tak to je arrive právě pro tebe. Přejdeme nějaké kopce, navštívíme poutní místa a zažijeme krásu přírody na vlastní kůži :-).
------------------------------------------------------
DCŽM Křižovatka
Přemýšlel jsi už nad tím, jak letos prožít prázdniny? Chceš poznat nové lidi? Pokud ještě nemáš žádné plány, přijeď na Příchovickou faru, kde se mladí lidé scházejí už více než 30 let. Naší snahou je vytvářet prostřednictvím zábavy, sportu, kultury, práce a duchovního programu společenství s Ježíšem uprostřed. Můžeš k nám kdykoli přijet sám anebo s kamarády. Stačí, když se nám ozveš telefonicky: 483 399 218 nebo mailem: dczm.krizovatka@gmail.com, ale není to podmínka. Pokud se chceš dozvědět ještě víc, klidně klikni na naši webovou stránku: http://www.krizovatka.signaly.cz. Těšíme se na tebe.
--------------------------------------------------------
DCM Ostravsko-opavské diecéze
Diecézní centrum mládeže ostravsko-opavské diecéze je tvořeno dvěma subjekty – DCM v Ostravě
a DSM ve Staré Vsi nad Ondřejnicí.
DCM – Diecézní centrum mládeže při biskupství ostravsko-opavském
Diecézní centrum mládeže ostravsko-opavské diecéze sídlí na ostravském biskupství. Hlavním posláním DCM je zprostředkovat kontakt mezi sídelním biskupem a mladými lidmi. O to se snaží zejména při diecézním setkání mládeže, jež je týden před Květnou nedělí každoroční oslavou světového dne mládeže. Třetí středu v měsíci pořádá tzv. Večer mladých – mše sv. a povídání se zajímavými hosty. DCM se podílí na aktivitách pořádaných občanským sdružením ANIMA IUVENTUTIS.
DSM – Diecézní středisko mládeže
Diecézní středisko mládeže ostravsko-opavské diecéze sídlí v budově fary ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Je místem setkání dětí a mládeže, která se zde sjíždí, aby smysluplně využila svůj volný čas. Probíhají zde jednorázové aktivity, ale také tematicky zaměřené víkendy, vzdělávací kurzy, prázdninové pobyty a letní tábory.

Prázdniny 2012 na DSM ve Staré Vsi n/O.
9.–13. 7. Brigády – společná práce, hry, zábava, modlitba…
15.–20. 7. Pomoc pro pohraničí – pomoc a evangelizace v opuštěných farnostech Jesenicka
16.–22. 7. Tábor pro kluky a holky – tábor pro děti ze 3.–9. třídy ZŠ
1.–4. 8. Lisk-Plesk – duchovní posilovna pro SŠ a VŠ mládež
Hlásit se na akce je zapotřebí nejpozději týden před začátkem akce na tel: 558 669 413 nebo mailem: stara.ves@razdva.cz. Více info na: http://dcm.doo.cz.
----------------------------------------------------
ADCM Nazaret
Nazaret je dům určený a vybavený pro mladé lidi, kteří zde mohou zakusit domov a společenství mezi sebou navzájem a s Bohem. Jste srdečně zváni na návštěvu kdykoli během prázdnin. Je tedy možné, abyste přijeli s vaším společenstvím, skupinou biřmovanců nebo prostě s vašimi přáteli a strávili zde několik dní. Těšíme se na vaší návštěvu!

Adresa: Kostelní nám. 16, 148 00 Praha 4 – Kunratice, Telefon: 244 910 469, nazaret@apha.cz, www.praha.signaly.cz
------------------------------------------------------
DCŽM Mamre
Chtěli bychom, aby nás charakterizoval náš název – Mamre, který ve Starém zákoně značí setkání Abrahama s Bohem (Gen 18, 1–16), tedy abychom my viděli v přicházejících mladých lidech Boha a oni ho dokázali zahlédnout také v nás. Máme tu spoustu místa pro řádění tělesné i duchovní – obrovskou zahradu s ovečkami :-), hernu s kalčem a pingpongovými stoly, podzemní čajovnu a krásnou kapli s Pánem Ježíšem

Přijet k nám můžete na kteroukoliv akci, která je vyvěšena na: http://www.osovabityska.cz/dczm-akce/
Pokud byste sem chtěli přijet na tábor nebo jakýkoliv pobyt s vaší farností nebo skupinou, ať už o prázdninách či během školního roku, stačí hodně dopředu napsat na mail dcm.bityska@biskupstvi.cz a domluvíme se.

MAMRETÝDEN, ANEB… Ještě není všem dnům konec
Ani prázdniny ještě nekončí, a proto si je můžete náležitě užít
Kde: DCŽM Mamre Osová Bítýška
Kdy: 27. – 31. 8. 2012
S kým: se všemi, kdo se na vás těší a chtějí prožít něco krásného, hlubokého, radostného i akčního…
Pokud vás zajímá víc, zeptejte se – dcm.bityska@biskupstvi.cz, tel: 777632595
--------------------------------------------------------
DCŽM Ktiš
Diecézní centrum života mládeže (DCŽM) českobudějovické diecéze se nachází v malé obci Ktiš, na pomezí Šumavy a Blanského lesa. Je to menší centrum s kapacitou přibližně 30 osob, ale v krásném prostředí s mnoha možnostmi k výletům i k vyblbnutí. V létě potěší rybník, hřiště, dá se vyjet na kola… V těsné blízkosti se také nachází vojenský prostor Boletice, i tam je možno o víkendech vyrazit.
O prázdninách pořádáme dva „tábory“ pro mládež (podrobnosti www.entercamp.cz):
ENTERjunior: 22.–27. 7. 2012 (věk 13–15 let)
ENTERcamp: 29. 7.–4. 8. 2012 (věk 15–23 let)
A koncem srpna (22.–26. 8. 2012) tu proběhnou exercicie pro vysokoškoláky. Jinak je centrum otevřené pro kohokoli, kdo by zde chtěl strávit část svých prázdnin. Pokud byste chtěli přijet, volejte, pište a budeme se na vás těšit :-)
Kontakty: 731 402 826, e-mail: dczm@bcb.cz, www.dcm.bcb.cz

Pr/Qr:1764/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek