TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275976. návštěvník.
Tento den 329.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:7/2012
Rubrika:Sport
Autor:Petr Lukeš
Název:ZÁBAVNÉ ATRAKCE aneb modli se, pracuj a hrej si ;-)
Článek:Drazí ministrantští kolegové, zas tu máme léto a s ním čas prázdninových radovánek. Věřím, že si všichni z Vás pokládáte otázku, jak tento čas smysluplně využít. Někdo by očekával, že ve sportovní rubrice budu „lobovat“ pro sport, nicméně sport může být i naštípat dědovi dříví, pomoct na zahradě, posekat trávu nebo odnášet mamce omyté nádobí! Nicméně samozřejmě, nějakou tu ryze sportovní aktivitku v rukávu mám také ;-)

Vodní fotbal
Už jste to někdy slyšeli? Opravdu tímto termínem ale nemyslím mistrovské utkání okresního přeboru za neustálého deště, kdy se fotbalové hřiště rázem promění v arénu s bahnem. Vodní fotbal už dávno není úplnou raritou, neboť jen v loňském roce bylo na území ČR postaveno kolem stovky těchto specifických hřišť.

Jedná se o nafukovací hřiště o rozměrech standardně 6 × 15 metrů s mantinely a dvěma brankami, na jehož podlaze se nachází voda ani ne po kotníky. A pak už stačí jen míč (případně se dají půjčit i přilby či rozlišováky) a hezky na boso se pustit do urputného boje. Pro biblického Mojžíše by to asi taková zábava nebyla, nicméně věřte, že ta trocha vody na zemi způsobí neskutečnou zábavu a kuriózní herní situace. Je to opět jednoduchá fyzika, neboť například při odkopu míče pocítíte zpočátku daleko více gravitační sílu Země než třecí odpor stojné nohy – prostě a jednoduše se v té vodě vyválíte celí. Koupit si však na zahradu takovéto hřiště je přeci jen luxus (stojí kolem 70 tisíc) a pronajmout si ho na nějakou akci vyjde také kolem 10 tisíc, nicméně přes léto je možné si tuto hru vyzkoušet na různých akcích či koupalištích. Rozhodně to však stojí za to!!! ;-)

Bungee running
Další bezva odreagovačka pro typy jako Forest Gump! Bungee jumping (skoky na pružném laně) jistě znáte, v disciplíně bungge running jsou dva soutěžící v běžeckých drahách připnutí na lano a jejich úkol je tak překonat odpor lana a dostat se co nejdále. Že je to snadné? Zkuste a uvidíte. „Běž Foreste, běž…!“

Fotbalové sumo
Nejste-li zrovna velikosti XXXL, a přesto byste si chtěli zkusit sumo, i zde je řešení. Klání ve stylu fotbalového suma, kdy dva udatní zápasníci soupeří v oblecích ve tvaru fotbalového míče, aby toho druhého vytlačili ven z vyznačeného ringu (hřiště).

Simulátor kopu
Jelikož většina mužů touží po tom neustále si s někým měřit své síly, tak proč to nezkusit třeba v síle kopu. Speciálně vytvořený simulátor vám zajistí rivalitu a přitom přátelské klání v tom, kdo dokáže do míče kopnout větší silou.

SPORTU ZDAR!
Pr/Qr:1574/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek