TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1276008. návštěvník.
Tento den 361.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:7/2013
Rubrika:Duchovní slovo otce biskupa
Autor:arcibiskup Jan Graubner
Název:Solunští bratři
Článek:O svatých bratřích Cyrilu a Metoději se v poslední době vynořilo mnoho knih pro dospělé i děti. Jsou o nich filmy i televizní dokumenty, počítačové hry a komiksy, pexesa a omalovánky. Pořádají se o nich vědecké kongresy a muzejní výstavy, ale i výtvarné soutěže pro děti, CM-caching a kvízové soutěže (www.velehrad.cz). Prostě není problém se s nimi seznámit, objevit jejich úžasné dílo a životní dobrodružství.

Ministrantům bych však rád ukázal na jejich odvahu důvěřovat Kristu, s nímž prožili nečekané životní dobrodružství. Obdivuji jejich velkorysost, protože nehledali své výhody a cíle, ale dali všechny své síly a všechen čas do služby Kristu a šíření jeho evangelia. Nelekali se žádných překážek, když měli pohanům pomáhat v poznání Krista, přivést je k víře a naučit je žít jako Kristovi přátelé.
Každý ministrant může i dnes, po 1150 letech od jejich příchodu na Velkou Moravu, být žákem slavných věrozvěstů. Od nich se může naučit důvěřovat Kristu a žít jako jeho přítel, přivádět k němu kamarády, aby i oni mohli uvěřit. Předávat víru a přivádět do společenství církve není lehké, ale stojí to za to. Co kdybys to zkusil i ty? Kdo není sobec, rozdává ze své víry těm, kteří ji nemají. Při tom sám vyroste ve víře, možná vyroste i v apoštola a snad jednou pocítí i povolání ke kněžství, aby se tak dal do služby Kristu naplno.
Pr/Qr:1322/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek