TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284426. návštěvník.
Tento den 103.
Svátek
Dnes má svátek
Marcela.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:9/2013
Rubrika:Duchovní slovo otce biskupa
Autor:biskup Vojtěch Cikrle
Název:I ty můžeš být skutečný hrdina!
Článek:Milí mladí přátelé,

zdá se, že ve světě úžasných technických možností prožívá většina lidí jen život hrdinů akčních filmů a nekonečných televizních seriálů. Před očima se odvíjejí osudy lásek a nelásek, rozchodů, úspěchů i podrazů a jsme svědky jakési samozřejmé nesmrtelnosti hlavních postav. Ty pak neohroženě běhají v dešti kulek a střepin, bez zaváhání se vrhají do soubojů proti velké přesile útočníků, v nichž samozřejmě vítězí, nebo jen s malými šrámy vystupují ze zřícených letadel či z havarovaných hořících vozů. Myslím si ale, že pod tíhou této ze všech stran se valící virtuální reality, tak vzdálené skutečnému lidskému životu, mnozí lidé touží po hrdinech z masa a kostí, kteří mohou posloužit jako vzor či model pro hledání pravdy, smyslu a kvality lidského života.

Brněnský kněz Jan Bula, kterého ve dvaatřiceti letech popravili komunisté v tzv. babickém procesu v padesátých letech minulého století, se jako mladý člověk rozhodl pro něco, co považoval v životě za nejlepší, a zůstal svému rozhodnutí věrný i v těžkých chvílích triumfujícího zla. Vstoupil do života druhých svou ochotou sloužit jim a Bůh byl s ním. Jeho odvaha a věrnost Božímu pozvání zůstávají i po desítkách let velkým svědectvím lásky.

Věřím, že navzdory všem virtuálním supermanům se lidé podobni P. Janu Bulovi, stávají těmi pravými hrdiny pro ty, kteří chtějí opravdově žít pro druhé v povolání, k němuž je zavolal Pán. A tak se ptám každého z vás: Víš, že i ty se můžeš stát hrdinou, jehož příklad strhne druhé k následování?

Modlím se za to, aby tomu tak bylo.
Pr/Qr:1387/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek