TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1283539. návštěvník.
Tento den 311.
Svátek
Dnes má svátek
Valérie.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:1/2015
Rubrika:Co dokáže počítač
Autor:Zbyněk Pavienský
Název:Bible nejen na papíře
Článek:Čteš pravidelně, každý den? Tuto otázku často doprovázenou významným pohledem tazatele téměř jistě slyšel každý z nás. Čteš Bibli? Přiznám se vám, že jako kluk jsem po takové otázce jen klopil oči a šoupal nohama. V té době jsem se již několikrát pokoušel najít si cestu do této knihy knih, ale vždy jsem ztroskotal již na úvodním rodokmenu Ježíše Krista a radši jsem běžel do knihovny pro nějaké nové fantazíčko. Dnes již nemusíme Bibli nutně číst pouze z velkých knih, které děsí již jen svojí tloušťkou, ale můžeme využít moderní techniku, kterou navíc nosíme stále při sobě. Obyčejný telefon se nám může stát jednoduchou a příjemnou cestou, jak naslouchat Božímu hlasu stále znějícímu dějinami.

Pro chytré mobily, které jsou vybaveny jedním z operačních systémů, je k dispozici množství biblických aplikací asi ve všech jazycích světa. (Kdo má stařičkou Nokii, bude si muset k nošení Bible prostě pořídit větší baťoh.) Na Windows Phone používám již delší dobu jednoduchou, ale funkční aplikaci Bible, pro telefony s Androidem můžu doporučit aplikaci Česká Bible a v systému iPhone naleznete program Czech Bible. Aplikace pro Windows a Android obsahují ekumenický a kralický překlad Písma a fungují pěkně a jednoduše. V obou dvou prostředích lze Bibli stáhnout zadarmo. Větší výtky bych měl k softwaru Czech Bible pro iPhone. Nejen, že musíte za program zaplatit, ale jeho grafická úprava je nehezká a místy téměř znehodnocuje požitek ze čtení.
Pro děti i zkušené borce
Pro mobily a tablety existuje ale mnohem více aplikací, které čtení Písma činí nejen mnohem zábavnějším, ale hlavně přístupnějším i méně zkušeným čtenářům. Všechny tyto programy jsou v angličtině, ale často se jedná o základní znalosti, které by měl zvládnout i začátečník. Takže nejen že se dozvíte něco o Bibli, ale ještě si procvičíte angličtinu. Nádherná aplikace „The Bible App for Kids“ je určena pro menší děti a obsahuje šest krásně animovaných biblických příběhů. Je ke stažení zadarmo a můžete ji nainstalovat na zařízení iPhone/iPad a Android. Tento program je přímo určen našim mladším sourozencům, kteří budou jistě potěšeni, když se jim budeme chvíli věnovat. A ruku na srdce pánové, nám jistě taky neuškodí, když si takhle jednoduše zopakujeme ty nejznámější biblické příběhy. Podobnou aplikací, ale zaměřenou pouze na Starý zákon je i „Bible Adventures for Kids“. Vyžaduje možná o něco větší znalosti angličtiny, ale není to nic, s čím by si šikovný ministrant neporadil. Aplikace je určena pro zařízení iPhone/iPad a Android. Pouze pro iPhony/iPady je aplikace „The Beginner’s Bible“ která spojuje jednoduché dětské hry s delšími texty a je vhodná jak pro malé děti, tak i pro zkušenější čtenáře.
Ale ať už se začtete do stránek domácí Bible nebo do aplikace pro nadané pětileté děti, nezapomeňte, že se jedná stále o slovo Boží, které má moc proměňovat naše životy a jednou nás přivést až k osobnímu setkání se Vzkříšeným.

Bible pro Windows Phone naleznete na adrese: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/featured-apps ve rubrice „knihy + příručky“
Aplikaci Česká Bible naleznete v obchodě Android na adrese: https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.pajus.bibleceska
Aplikace The Bible App for Kids můžete stáhnout zde: https://www.bible.com/cs/kids.
Aplikaci Bible Adventures for Kids naleznete zde: http://www.bibles.com/bibleadventures.
Aplikaci The Beginner’s Bible najdete na adrese: http://app.beginnersbible.com/.
Pr/Qr:1647/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek