TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284461. návštěvník.
Tento den 138.
Svátek
Dnes má svátek
Marcela.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:5/2006
Rubrika:Duchovní slovo pro mazáky
Autor:Jan Lukeš
Název:Ruda misionářem
Článek:Ahoj kluci, tak jak se máte? Dařilo se vám hledat v druhých Krista? Mně docela jo. Začal jsem být s Kamilem docela kamarád. Začal jsem na něho „útočit láskou“, to znamená, že mu pomáhám s úkoly, občas si zajdeme zahrát ping-pong nebo fotbal nebo prostě jen tak pokecáme. Jak se v něm snažím najít Krista, je to mnohem snazší.



„Ahoj Rudo, přemýšlíš, že je potřeba vymalovat kostel?“ řekl mi dnes pan farář s úsměvem na tváři, když jsem zamyšleně stál v kostele. „Náhodou, pane faráři, já přemýšlím o hrozně důležité věci!“ „A jaké?“ zeptal se mě pan farář. „Přemýšlím, co po mně Pán chce. Myslím si, že bych měl jít do Afriky dělat misionáře!“ „To je sice krásné, ale myslíš si, že v sedmé třídě víš s jistotou, co po tobě Pán chce?“ „To ne, ale myslím si, že by se to Pánu líbilo.“ „To máš pravdu, Rudo, ale přemýšlel jsi o tom, jestli dovedeš dělat misionáře v ateistické České republice?“ „No to je pravda, nepřemýšlel, teda spíš o Kristu raději mezi kamarády a spolužáky vůbec nemluvím.“ „No vidíš, a to je teď tvůj nový úkol. Být světlem světa a solí země. Pojď ministrovat, dnes to zrovna bude v evangeliu.“
Zůstal jsem na mši a vůbec toho nelituju! Pan farář měl skvělé kázání. Mluvil také o tom, že často chceme dělat nějaké veliké věci, které bývají neuskutečnitelné, a vůbec si neuvědomujeme, že podobné věci se dají realizovat v menším, a ty neděláme, a přitom ty bychom většinou zvládli. Kázání mi opravdu „sedlo na míru“. Tak vzhůru do evangelizace!!! :o)

Váš Ruda Alfons


A co vy, kluci? Nechcete se s námi také podělit o nějaký svůj zážitek, jak se vám dařilo či nedařilo mít druhé rád i v těch nejtěžších chvílích nebo jak se vám povedlo „evangelizovat“? Jistě takových zážitků máte spoustu. Tak nebuďte líní, vezměte papír a tužku nebo počítač a internet a něco nám sem do redakce pošlete! Budeme moc rádi! Své zážitky nám zasílejte buď na náš e-mail: redakce@tarsicius.cz, nebo na adresu: Tarsicius, Horní náměstí 12, Jablonec nad Nisou, 466 01. Nejlepší zveřejníme v Tarsiciovi, jiné dáme na internet a ti nejlepší od nás dostanou odměnu! Tak hurá do toho!
Pr/Qr:1402/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek