TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284185. návštěvník.
Tento den 491.
Svátek
Dnes má svátek
Rostislav.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:5/2014
Rubrika:Duchovní slovo otce biskupa
Autor:Biskup Karel Hebst
Název:Až se ozve, nedělej, že neslyšíš
Článek:Milí ministranti, podívejte se nenápadně na své pány faráře a pokuste se odhadnout, zda to byli vzorní, hodní kluci, když sami byli ministranty, nebo zda to mohlo být i jinak.

P. Čížkovský, kdysi farář v Kroměříži, v knížce vzpomínek popisuje svá mladá léta na Hané. Chtěl být ministrantem, ale jeho maminka mu to nedovolila, prý, aby jí u oltáře nedělal ostudu. Asi to byl zlobílek, jak kluci často bývají. Mnozí si myslí, že jen ti nejhodnější mohou pomýšlet na cestu ke kněžství, ale Bůh často povolává ty, na které by si nikdo nevsadil. Ani já jsem určitě nepatřil mezi ty nejhodnější.
P. Čížkovský ale svou maminku zaskočil. Stal se knězem v Jihoafrické republice, jako emigrant se však nemohl do Česka vrátit. Proto na své primici neměl nikoho ze svých blízkých, ani maminku, jenom věřící z daleké ciziny. Když se časem se svou maminkou ve Vídni setkal, zeptal se jí, proč mu jako klukovi bránila v ministrování. Maminka se rozplakala. Zvláštní, Bůh si volá své služebníky podle vlastního uvážení, neboť hledí do srdce. Kdyby se někdy ozval ve vašem srdci, nedělejte, že neslyšíte.
Pr/Qr:1359/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek