TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1275962. návštěvník.
Tento den 315.
Svátek
Dnes má svátek
Soňa.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:2/2006
Rubrika:Duchovní slovo pro mazáky
Autor:Jan Lukeš
Název:Kristus na snowboardu
Článek:Ahoj, jmenuji se Ruda Alfons. Jsem ministrant a nyní navštěvuji sedmou třídu. Rád bych se s vámi podělil o svoje životní zážitky.


Zrovna dnes jsme se vrátili z lyžařského výcviku a řeknu vám, byl to mazec. Jsem jediný věřící ve třídě a je to často pro mě těžké… Ale to asi většina z vás zná. Kluci by pořád chtěli jen pít alkohol, kouřit,… Nakoupili si sprosté časopisy a mně se potom smějí, že jsem „alfons“, když se neúčastním jejich společných „radovánek“. „Rudo, kluky kritizuješ a ty si myslíš, že ty ses k nim choval dobře?“ Hmm, no pravda… Jak jsem podtrhl, Kamila na tom snowboardu, to byla asi blbá legrace, ale u holek jsem zabodoval! Ukázal jsem jim, že jsem jako ostatní kluci! „A to chceš?“ Aha, to je pravda, to nechci, já chci být jako TY!!! „A proč jsi mě tedy z toho snowboardu shodil?“ Já Tě, Pane, neshodil, já jsem shodil namachrovanýho snowboarďáka Kamila. „Milý Rudo, vždyť jsi již od dětství věřící, a tak přece víš, že já jsem v každém člověku, i když mě mnozí kvůli svému zatvrzelému srdci nenechávají moc působit nebo mě neznají, ale v těch chvílích musíš začít pracovat ty, který mě znáš.“ Pane Bože, promiň! Opravdu mě to moc mrzí. Díky tomu, co jsi mi teď řekl, se budu snažit mít Kamila rád a budu se Tě snažit poctivě hledat v každém člověku. Díky, Pane Bože! Ty jsi skvělej! I když to nebude jednoduché, díky Tobě mám nový pohled na své spolužáky. Začnu v nich hledat Tebe, a to hned.
Kluci, ze srdce vám přeji, ať se i vám daří být jiní než ostatní kluci – totiž být lepší, odolávat nástrahám ďábla a hledat v druhých Krista, i když je to často těžké. Náš ministrant Ruda se o to bude snažit, tak se snažme i my.
Pr/Qr:1301/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek