TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284057. návštěvník.
Tento den 363.
Svátek
Dnes má svátek
Rostislav.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:10/2008
Rubrika:Sloupek Neposkvrněné
Autor:otec Marek Miškovský
Název:ODPOČÍTÁVÁNÍ
Článek:Nejprve to je neviditelné období plánování, potom usilovná práce inženýrů, konstruktérů, množství dělníků, potom finiš dokončování, příprava na start. Během celé doby nezadržitelně tikají hodiny. V závěru nastává odpočítávání dnů, hodin a vteřin. Zazní gong, výstřel, rozsvítí se první velké světlo, dlouho očekávaný okamžik nastal. Raketa se odlepila od země a nezadržitelně, nejprve pomalu, potom rychleji, stoupá k obloze. Ta chvíle není sama od sebe, nese v sobě velké úsilí nemalého počtu lidí, a proto jsou k ní upřeny zraky všech.

Známe to odpočítávání i ze života Církve. Doba adventní, postní – doba přípravy na vánoce, velikonoce, … nebo také novéna – devítidenní pobožnost, kdy duchovně vrcholí naše příprava na nějaký svátek.
Zcela zvláštní druh odpočítávání je modlitba růžence. V ní minutu za minutou splývá ze rtů Zdrávas za Zdrávasem s prosbou za nás hříšné nyní i v hodinu „H“ – v hodinu naší smrti.
Uvědomuješ si význam tohoto „božského“ odpočítávání? Modli se často svatý růženec a zvolna v rytmu srdce říkej: Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné nyní i v hodinu smrti naší. – Odpočítávání už začalo – Amen.
Pr/Qr:1433/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek