TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1284873. návštěvník.
Tento den 550.
Svátek
Dnes má svátek
Marcela.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:4/2008
Rubrika:Sloupek Neposkvrněné
Autor:otec Marek Miškovský
Název:Medaile
Článek:
Jeden starý voják vyprávěl příběh. Narukoval do první světové války. Nechtělo se mu. Ostatně komu by se chtělo jít daleko od domova s možností, že padne a už se nikdy nevrátí. Měl s sebou fotku rodiny a jeho maminka, když mu dělala na rozloučenou křížek na čele, pověsila mu na krk medailku Panny Marie.
Protloukal se všelijakými bojišti, fotka rodiny už byla dávno osahaná a roztržená, ale nikdy nezapomněl ráno a večer uchopit v ruce medailku a pomodlit se tři zdrávasy: za rodinu, za kamarády a za návrat domů.
Jednou – bylo to v Itálii – nenadále spustila z dálky nepřátelská palba. Byl v zákopech, když je zasypala palba z kulometů. Viděl, jak se od jedné strany kamarádi se sténáním hroutí. Dostal zásah do prsou. Probral se zimou v lazaretu. Rozpomínal se, co se stalo a hledal, kde má nějakou ránu. Žádnou nemohl najít. A tak chtěl poděkovat Bohu. Ruka zajela pod košili, aby se dotkla medailky, ale na místě medailky se dotkl něčeho cizího, divně promáčklého kousku kovu. Ohmatával ho a najednou pochopil. Byla to Maria, která ho zachránila, která zastavila nepřátelskou kulku.
Do smrti už nikdy nevynechal svou ranní a večerní modlitbu s poděkováním Panně Marii.
Věrnost se splácí věrností.
Pr/Qr:1380/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek