TOPlist
prosincové číslolednové čísloúnorové číslo


Jsi 1282602. návštěvník.
Tento den 237.
Svátek
Dnes má svátek
Irena.
Redakce Tarsicia
blahopřeje.

Doporučujeme
Náhled titulní strany

Archivní článek

Tarsicius:4/2008
Rubrika:Téma
Autor:Pavel Šupol
Název:KJ 52, hip-hop s poselstvím evangelia
Článek:
Příběh moderního misionáře bych vám chtěl vyprávět skrze život hip-hopového zpěváka, který si říká KJ-52.
Jonah Sorrentino, to je jeho skutečné jméno, vyrůstal v ghettu floridské Tampy. Nebyl nikdo, kdo by mu na tomto místě mluvil o Ježíši. Život bez Něj vypadal velmi prázdně, jak sám KJ vzpomíná: „Měl jsem v sobě přetlak vzteku, hořkosti a bolesti. Myslel jsem, že večírky, alkohol a podobné věci znamenají život.“ Pak se ale potkal s někým, kdo mu dokázal říct o evangeliu a on uvěřil. „Kristus změnil můj život, zahladil moje jizvy, dal mému životu smysl. Děkuji Bohu za to, že jsem měl možnost už jako mladý si uvědomit, kdo je Kristus a co ode mě v mém životě žádá.“

Hip-hop jako misie
KJ si to, co objevil ve svém životě, nechtěl nechat pro sebe. Není mu jedno, že by v jeho okolí byla spousta mladých lidí bez smyslu života, jak to zažil sám. Proto se rozhodl evangelium předat dál, ale jak? Jeho generaci se stala blízká hip-hopová kultura, kdy se na ulici na hip-hopovou hudbu tančí a zpívá. To jej natolik oslovilo, že se rozhodl evangelium převyprávět do této řeči, kterou jeho kamarádi mluví. O tomto netradičním způsobu kázání řekl: „Snažím se lidem přinášet pravdu takovým způsobem, na který nejsou zvyklí. Takhle hodně lidí vyslechne evangelium a třeba o tom začnou přemýšlet. Snažím se dělat moderní podobenství a překvapit jimi lidi. Ti, kteří to poslouchají, by se měli začít ptát, o kom to mluvím a měli by dostat jasnou odpověď: O Kristu Ježíši.“ Nezůstal však jen u psaní a zpívání písní, aby si užíval slávy. Slávu se rozhodl využít ke službě, a tak se nasadil pro práci s mládeží a pomáhá jim správně využívat volný čas.

Pro každého z nás může být inspirací, že je mnoho způsobů, jak můžeme svým kamarádům říci o narození a životě Pána Ježíše.
Možná nám k tomu může pomoci i tento netradiční příběh příchodu Pána Ježíše do života jednoho obyčejného kluka, který se jím ale nechal proměnit. Tak ať se nám to daří.
Pavel Šupol

Několik přeložených textů KJ 52 najdete na hudba.signaly.cz/titulky
http://www.kj52.com/



Pr/Qr:1407/0
Zbývá do:


Kalendář
Kontakt na redakci: redakce@tarsicius.cz, tel: 480 023 407, 775 598 604 © 2005-2024 Tarsicius - zapsaný spolek